04.10.2017

Danske ingeniører – nu og i fremtiden

Vi mangler ingeniører både nu og ikke mindst i fremtiden. De fremtidige teknologiske udfordringer kræver ingeniørernes og andre med en teknisk baggrund kompetencer. Det kræver bl.a. at virksomhederne, Uni Consulting inklusiv, forstår at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere, så opgaver og dermed arbejdspladser ikke lægges ud til landene omkring os.

Det stiller større og større krav til at lave det rigtige match mellem kompetencer og den konkrete opgave. Kvalifikationer handler ikke kun om faglighed men også om, at finde det rigtige adfærdsmønster til den enkelte opgave samt i vores tilfælde kunde.

Adskiller ingeniører og andre tekniske profiler sig fra de øvrige medarbejdere? Er de klogere end andre?

Både og. Ingeniører er ikke klogere end gennemsnittet. Til gengæld vil de prioritere at arbejde grundigt og med kvalitet. Det vil sige at de ikke nødvendigvis arbejder hurtigere end andre på trods af at de hurtigt kan gennemskue sammenhængen af en opgave. De kan være lidt stædige i deres tilgang en opgave og deres første indskydelse, så man skal holde dialog under hele projektet, så fejlene ikke kommer undervejs.

Dialogen tager de gerne. Som mange måske tror er de tekniske profiler ikke mere indadvendte end andre tværtimod. Man skal ikke lade sig snyde af deres fokusering og koncentration på en opgave, de deler og modtager gerne idéer og løsningsforslag. De vil meget gerne samarbejde og er i mange tilfælde nemme, hensynsfulde og omgængelige at arbejde sammen med.

Hos Uni Consulting bruger vi ikke altid test til at lære vores konsulenter at kende. Vi har andre værktøjer, men vi har været glade for at få adgang til People Test Systems studie om ingeniørers personlige og logiske kompetencer. Hvis du vil mere om studiet og tallene bag, kan du kontakte People Test Systems på telefon 8833 0000.

 

 

 

Tilbage til oversigt

Tak for din interesse!

Har du flere spørgsmål?
Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

bubblemedia