20.11.2016

Fremtidens medarbejder er landet

Alireza Pourimani er ingeniør, problemknuser for Siemens på projektbasis og tidligere superstuderende. Han er billedet på fremtidens medarbejder, der kan træde til, når virksomhederne har et behov, og som udvikler brede kompetencer til gavn for sin branche og sin egen karriere.

Når en virksomhed står med en opgave, der skal udføres her og nu, kan det at finde den rette medarbejder blive en stopklods, der bremser udviklingen. Det skaber behov for at tænke i alternative måder at rekruttere på, og det er Alireza Pourimani et godt billede på.

Den 29-årige maskiningeniør, der kom til Danmark i 2012, har en bachelorgrad fra Iran og en Master fra Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg. I 2016 tegnede han en kontrakt med Uni Consulting, og kort efter blev han ansat i en projektstilling hos Siemens i Vejle. Og selvom der måske nok er langt fra Iran til Esbjerg, var det turen fra Esbjerg til Vejle, der udgjorde det hidtil største karrieremæssige spring.

”Siemens er en drømmearbejdsplads for mig. Da jeg tog til Danmark for at færdiggøre min uddannelse, var det, fordi jeg har en stor interesse for offshore-verdenen, og her er Danmark et internationalt fyrtårn. Derfor tøvede jeg ikke et øjeblik, da jeg blev tilbudt stillingen hos Siemens,” siger Alireza Pourimani.

Flyttede efter jobbet

Aftalen kom i stand gennem Uni Consulting, som fik en forespørgsel fra Siemens på en dygtig ingeniør til et projekt, og Alirezas profil passede perfekt. Selvom ansættelsen i første omgang kun varede 4 måneder, sagde han sin lejlighed i Esbjerg op og flyttede til Vejle.
”Jeg har hele tiden gået efter at arbejde med ren energi i en virksomhed som Siemens, og derfor gik jeg all-in og flyttede til Vejle, selvom ansættelsen kun var for en kort periode. Siden er min aftale også blevet forlænget, så det er perfekt,” siger Alireza Pourimani, hvis uddannelsesforløb og integration i Danmark også er tæt på at kunne bære prædikatet ”perfekt”.
I 2014 blev han udvalgt til talentprogrammet Youth Goodwill Ambassador Programme (YGA), og i den forbindelse holdt han blandt andet en tale til YGA’s store konference i Lyngby.
”Det var en kæmpe oplevelse, og det var helt fantastisk at møde CEO’s fra store virksomheder som COWI, Microsoft, Nove Nordisk, Coloplast, Maersk Line og Grundfos. Og Prins Joachim var der også – det er ret specielt at møde én fra den royale familie,” siger Alireza Pourimani.

Rigtig profil på det rigtige tidspunkt

Den unge ingeniørs tilgang til arbejdsmarkedet er ifølge Uni Consultings direktør Tommy Both Juul ikke enestående.
”Alireza er en virkelig dygtig og meget arbejdsom gut, men omstillingsparatheden, evnerne og viljen til at gøre en forskel for virksomhederne kendetegner alle vores kandidater. Der hersker ingen tvivl om – og det har fremtidsforsker Peter Hesseldahl blandt andet skrevet en bog om – at fremtidens arbejdsmarked er baseret på konsulenter. For at kunne levere komplekse løsninger til deadline er der behov for at kunne finde den rigtige profil på det rigtige tidspunkt, og her kommer specialister på kortere kontrakter for alvor i spil,” siger Tommy Both Juul.

Hvis du er interesseret i at få en højt specialiseret medarbejder til et projekt eller blot høre mere om vores ydelser, er du meget velkommen til at kontakte Tommy Both Juul på 2564 2828.

Tilbage til oversigt

Tak for din interesse!

Har du flere spørgsmål?
Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

bubblemedia